Opvoeden

Uitdaging van digitale opvoeding

We leven in een tijd waarin digitale technologie op allerlei manieren is verweven met het dagelijks leven. Kinderen groeien hierdoor heel anders op dan hun ouders en opvoeders deden, waardoor het voor het hele gezin zoeken is naar de juiste balans.

De smartphone, social media en het internet zorgen ervoor dat school, werk, vriendschappen en nieuws eigenlijk niet stoppen en op elk moment om aandacht kunnen vragen. Welk voorbeeld geef je hierin als ouder en opvoeder? Welke afspraken maak je binnen het gezin? Wat is eigenlijk een gezonde digitale opvoeding? En hoe breng je dat in praktijk?

Onze aanpak

Open Youri wil kinderen gezond digitaal laten opgroeien door ouders en opvoeders te ondersteunen op een manier die voor hen werkt. Hiervoor ontwikkelen we op dit moment een e-book met praktische ondersteuning voor de digitale uitdagingen van het gezinsleven van vandaag. Geen one-size-fits-all, maar handvatten om vanuit je eigen normen en waarden kinderen te begeleiden in digitaal vaardig worden.

Omdat het vinden van een gezonde balans voor veel ouders en opvoeders nog een zoektocht is, is het goed om ervaringen met anderen uit te wisselen en advies te vragen, bijvoorbeeld aan docenten of aan elkaar. Open Youri ziet samenwerking als een belangrijke sleutel op weg naar een volwassen digitale samenleving.

Op termijn zal AI chatbot Youri ook beschikbaar komen voor ouders en opvoeders, zodat zij snel en eenvoudig advies op maat kunnen krijgen op basis van alle beschikbare kennis en ervaring uit het veld en in de praktijk.

Misschien vindt u dit interessant

Contact

Kerkstraat 310
1017 HC Amsterdam
info@openyouri.nl
06-24577572

Open Youri

Youri

Opvoeden

Onderwijs

Over ons

Blog

Privacybeleid

Netwerk partners

Samenwerking Lukida

© Open Youri 2024

Scroll naar boven